HSP coach Oosterhout

Coaching en begeleiding hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit

Je kunt het volgende verwachten:

N

Je krijgt oefeningen op welke wijze je jezelf kunt aarden en beschermen

N

Je word bewuster van jezelf en je kwaliteiten

N

Je gaat grenzen aangeven en ervaart wat de gevolgen hiervan zijn

N

Je gaat emotionele banden loslaten, zowel privé als zakelijk

N

Je wordt intuïtiever, en mentaal sterker waardoor je zelfvertrouwen toeneemt.

N

Je krijgt inzichten in jezelf en anderen.

Ron van der Toorn, ervaren HSP coach in Oosterhout

Ik ga samen met jou aan de slag om de lastige eigenschappen om te zetten zodat ze jou in het dagelijks leven helpen en ondersteunen, en daardoor geen last meer voor je zijn.
In een omgeving waar je je veilig voelt, stel ik je vragen om na te gaan waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Daarbij ben ik subtiel, betrokken, praktisch, gebruik mijn intuïtie maar ben down to earth. Diepgaande gesprekken wissel ik af met luchtigheid en humor om, indien nodig, wat verlichting te geven.

Naast mijn coaching op hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit kan ik als energetisch therapeut een eventuele  fysieke of emotionele blokkade opheffen, wat je meer rust geeft. Zie voor meer info behandeling-hsp

Verder behoud ik het totaaloverzicht op jouw voortgang, en werk ik op basis van gelijkwaardigheid, respect en integriteit.

Misschien krijg je vanuit het niets beelden, woorden of gevoelens. Dat kan verwarrend zijn, en moeilijk om mee om te gaan. Afhankelijk wat je hiermee wil doen, nemen we dit in de sessies mee.

Weet je niet zeker of je hooggevoelig en/of -sensitief bent? Misschien dat deze hsp-test je meer duidelijkheid geeft.
En misschien herken je jezelf in verhaal verschil-tussen-hoogsensitief-en-hooggevoelig.

Hooggevoeligheid en/of -sensitiviteit kan lastig zijn. Blijf er niet mee rondlopen, het is niet de bedoeling dat je er last van blijft houden.
Verander deze eigenschappen in je kracht. Dan zijn ze een waardevolle aanvulling, of zelfs een verrijking voor je. 

Ik coach hooggevoelige/sensitieve mensen, omdat ik begrijp waar je tegenaan loopt, mee worstelt, en weet op welke wijze je hiermee kunt omgaan.

Ik heb mijn verkeerde overtuigingen en blokkades verwerkt, en ervaren hoe het is om geen last te hebben van prikkels, dat het in mijn hoofd stil kan zijn, dat mijn lichaam tot rust komt, en hoe het voelde om door die processen heen te gaan. Daardoor kan ik je jouw weg aangeven die we samen in gaan, zodat je op de juiste manier door jouw proces gaat.

Mijn eigen HSP puzzelstukjes

Als klein kind kreeg ik veel prikkels binnen, al had ik geen idee wat het was. Dat ‘’binnen komen’’ uitte zich in snel vermoeid zijn, onrust, prikkelbaar, voorzichtig met anderen omgaan, en veel op mezelf zijn om tot rust te komen.
Daarnaast kreeg ik vanaf mijn tienerjaren indrukken via beelden en gevoel. Ik zag beelden die ik niet kon verklaren, en voelde anderen en situaties aan. Daardoor voelde ik me soms onbegrepen en alleen, en was (vaak teveel) begaan met anderen waarmee het niet goed ging.
Hooggevoeligheid, -sensitiviteit en HSP waren toentertijd onbekende begrippen, en van een HSP coach had volgens mij niemand gehoord.
Ik had de indruk dat niemand in mijn omgeving hiermee worstelde, en voelde me overal een buitenbeentje.
In de loop van de jaren heb ik met vallen en opstaan enigszins mijn weg gevonden om hiermee om te gaan, al had ik nog geen flauw idee wat het was.

Op latere leeftijd ontmoette ik iemand die mij vertelde wat hooggevoeligheid en -sensitiviteit is en hoe ik hiermee kan omgaan, dat ik kan werken met energieën en leerde ik de vaardigheden om mezelf en anderen hiermee te ondersteunen. Vanaf dat moment vielen de puzzelstukjes uit mijn verleden op zijn plaats.
De lastige, en soms moeilijke kanten van hooggevoeligheid en -sensitiviteit werden mijn kracht, met als gevolg dat ik een andere weg insloeg: bewust met mezelf omgaan en mij verder ontwikkelen. Daardoor verdwenen er mensen, maar kwamen er anderen, meer gelijkgestemden, voor in de plaats.

Ik wil je graag helpen

Neem contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.