Over mij, Ron van der Toorn

Bewustzijnscoach in Oosterhout

Over mij, bewustzijnscoach in Oosterhout

In mijn tienerjaren trok ik mensen aan die worstelden met problemen. Ik bood ze een luisterend oor en gaf wat advies. Verder merkte ik dat ik gevoelig was voor hun gemoedstoestand en hun uitstraling, ofwel hun energieveld.

Naarmate ik ouder werd, nam het aantal mensen dat vanzelf naar me toekwam langzaam maar zeker toe. Overal kwam ik ze tegen: op verjaardagen, feestjes, in het uitgaansleven, op de sportschool en zelfs in winkels. Ik leek een soort houvast voor ze, en als ze sterk genoeg waren verdwenen ze, alsof dat de gewoonste zaak van de wereld was. Zat ik er op te wachten? Nee, het kostte me veel privétijd en vooral energie, omdat al die emoties en andere prikkels bij mij binnen kwamen.

Op een bepaald moment vond ik het genoeg geweest, veranderde mijn houding en stond er niet meer voor open. Daardoor werd het rustig om me heen. Ik was hier blij mee, maar ik merkte dat het ‘er zijn voor de ander’ voldoening had gegeven. Ik kon een verschil zijn.

Op latere leeftijd heb ik me voor die prikkels en emoties leren beschermen. Daardoor ben ik nauwelijks nog moe, laat de emotie van de ander bij hem/haar, en zit in de observatiemodus. Ik voel wel, sterker dan voorheen, maar nu is het waarnemen en loslaten. Door deze indrukken kan ik de ander de begeleiding en coaching geven die nodig is.

 

Opleidingen

In die periode heb ik diverse opleidingen gevolgd op het gebied van persoonlijke (en spirituele) ontwikkeling. Daarnaast heb ik coachingopleidingen gevolgd op het intuitieve vlak, op mentaal gebied, en voor HSP-ers.
Ik heb 9 jaar op diverse 1 daagse – en enkele 2 daagse beurzen gestaan, en heb daar aan honderden mensen consulten gegeven.
Bij een vorige werkgever heb ik tijdens veranderingsprocessen ongeveer 80 collega’s begeleid en gecoacht om hiermee te leren omgaan. Een mooie klus, en soms lastig, want bij zo’n 75% van de collega’s was veel weerstand. Echter, de ervaring die ik heb opgedaan was goud waard.

 

Coachingspraktijk in Oosterhout

Naast mijn fulltimebaan in de financiële wereld startte ik, als gevolg van de consulten op beurzen, een parttime praktijk aan huis in het westen van het land. Vlak voor mijn verhuizing heb ik dit afgebouwd. Maar de passie bleef, daarom heb ik na drukke privé- en zakelijke omstandigheden een nieuwe start gemaakt. Ik heb nu een coachingspraktijk in Oosterhout (NB). In mijn praktijk werk ik op 3 specifieke gebieden, die in het dagelijks leven in elkaar overlopen: bewustzijn, gevoel en prikkels, en mentaal.

 

Bewustzijnscoach

Als bewustzijnscoach gaan we kijken op welke manier je het beste uit jezelf kunt halen. Dit betekent dat ik zowel op zakelijke- en privé-kwesties coach. Mijn aandacht gaat naar jouw bewustzijn en authenticiteit, waarbij de volgende punten aan de orde komen.
Bewust van wie je werkelijk bent, van de problemen die je tegenkomt, wat de oorzaken hiervan zijn, en hoe je hiermee omgaat.
Welke belemmeringen uit je verleden hebben nog invloed in het heden, en heb je dat in de gaten. Zo ja, wat ga er hier aan doen?
Wat is je gedrag? Ben je jezelf of speel je een rol, en welke invloed heeft dat op jezelf en je omgeving?
Ben je bewust van signalen die je krijgt: kansen die op je pad komen, een drive om iets te doen, of pas op de plaats om de aandacht op jezelf richten?
Naderhand zal je weten wie je echt bent, wat je wil, heb je je omgeving snel door, ben je los van je belemmeringen, en ben je bij jezelf gekomen.

 

HSP coach

Ik coach HSP-ers om te kunnen omgaan met hun hooggevoeligheid en -sensitiviteit en de gevolgen hiervan. Uit eigen ervaring weet ik dat de eigenschappen lastig en vermoeiend kunnen zijn. Tijdens de coaching worden ook het bewustzijnsapect, energieniveau en mindset meegenomen. Zie ook mijn pagina coach-oosterhout

 

Mental Coach

Ik coach je als je als je teveel in je hoofd zit, gedachten jou de baas zijn, of als je vastloopt met anderen en jezelf,  De nadruk wordt gelegd op mindset, communicatie, energieniveau en conditionering. Hiermee ontwikkel je ook je bewustzijn. Kijk ook op mijn pagina mental-coaching
 

Waarom coaching

De reden dat ik de coaching ben ingegaan? Het verschil zijn zit in mijn aard. Jou wakker maken (ofwel bewust worden) zodat je gaat doen wat je echt wil. Jou raken in onze sessies met als gevolg dat je je verleden achter je laat. Dat je je vooral laat leiden door je hart en niet door je verstand. En je laten ervaren dat je mag zijn wie je werkelijk bent.

Ik wil je graag helpen

Neem contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.